39'uncu Amerikan ve Türk İş İnsanları Konferansı (2022)


American-Turkish Conference

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında $100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmaya odaklanan 39'uncu Amerikan-Türk konferansı (39th American-Turkish Conference) bu yıl 21-22.Haziran.2022 tarihinde Vaşington'da yapılacak. Bu konferans Türk ve Amerikalı iş dünyası temsilcilerinin birbirlerinden öğrenmek, ilişkilerini geliştirmek ve ticari işbirliğini geliştirmek adına önemli bir fırsat sunuyor.

U.S. Chamber of Commerce (Amerikan Ticaret Odası) ile T.C. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'e bağlı Türk-Amerikan İş Konseyi (Turkey-U.S. Business Council) tarafından düzenlenen etkinlikte, iki ülkenin karar alıcılarının yanı sıra önde gelen şirketlerin üst düzey temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve ABD’li yatırımcılar da yer alıyor.

Etkinlik kapsamında savunma sanayi, dijital ekonomi, sanayide yeşil dönüşüm, yeşil teknoloji, inşaat, finans, perakende, enerji, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), hidrojen, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, üretim, ve altyapı gibi sektörlerde iki ülke arasındaki işbirliği olasılıkları ele alınacak. Konferansta paneller, resepsiyonlar, networking oturumları, ikili işbirliği görüşmeleri, ve gala gecesi gibi faaliyetler yapılacak.

Etkinlikte, hem Rusya'dan çıkacak hem de Ukrayna'dan çıkmayı planlayan 5000'e yakın ABD'li şirketten en az 1100 şirketin Türkiye'ye getirilmesi gibi üçüncü ülkelerde işbirliği konuları da değerlendirilecek. ABD merkezli şirketlerin, Türkiye’de açıktıkları inovasyon merkezleri, üretim tesisleri ve fabrikaların sayısını artırarak uzun vadeli yatırımlara devam etme potansiyeli bulunuyor. Bu etkinlik birçok Türk yatırımcının da ABD'ye girişine olanak sağlamış olacaktır.

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında $22 Milyar dolar iken, 2021 sonunda %29 artış göstererek $28 Milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı. (ABD'ye ihracatımız $15 Milyar dolar + ABD'den ithalatımız $13 Milyar dolar = $28 Milyar dolalık ticaret hacmi). Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke ABD'dir. Bu artış devam ederse ilk aşamada $40 Milyar dolarlık ticaret hacmine, ardından da $100 Milyar dolarlık hedefe ulaşmak mümkün olabilecek.

Siz de ABD'ye ihracat yapmak veya ABD'de konferansa/fuara katılmak amacıyla ABD'ye iş ziyareti vizesi almak istiyorsanız, aşağıdaki bilgi formundan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım