ABD Çalışma Vizelerindeki Yasak 1.Nisan.2021'de Kalktı


ABD Vize Yasağı Kalktı

Eski ABD Başkanı Trump, koronavirüs salgınının ABD'deki hayatı sekteye uğrattığı, yüksek seviyede işsizlik ve iş kaybına neden olduğu, ve Amerikalı işçiler için ciddi ekonomik zorluklar meydana geldiğini gerekçe göstererek imzaladığı kararname ile 31.Mart.2021’e kadar çalışma ve göçmen kategorisindeki bazı vizelerin verilmesine ve ABD’ye girişe yasak getirmişti.

Yeni ABD Başkanı Biden, çalışma ve göçmen kategorisindeki vizelere Trump'ın getirdiği yasağı uzatmayarak, vize yasağının 1.Nisan.2021 günü sona ermesine karar verdi. Bunun üzerine Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley, Biden'a bir mektup yazarak "Milyonlarca Amerikalı işsizken (ve daha da fazlası evini geçindirmek için çaresizken), ABD'deki kıt işler ve kaynaklar için Amerikalı işçilerle rekabet edecek binlerce yabancı işçiye kapıları açmanın zamanı değil" diyerek karara itiraz etti.

Aşağıdaki vize türlerindeki yasak kalktı:

  • Work & Travel (WAT)
  • Değişim ziyaretçisi (J-1)
  • Şirketler arası transfer (L-1)
  • Nitelikli işçi (H-1B, H-2B, H-4)
  • 2020’de Green Card kazananlar
  • ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

    Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


    Bilgi Formu

    Tüm HABERLER için tıklayınız!

    Twitter'da paylaşalım