ABD Vizenizi Yenilemek Mi İstiyorsunuz?
(Amerika Vize Yenileme İşlemleri)


ABD Vize Yenileme

Daha önceden ABD vizesi olan kişilerin vize görüşmesi yapmadan, vize yenilemeye uygun olabileceğini biliyor muydunuz? Amerika vizesi yenileme işlemleri bazı ön şartlara tabiidir. Başvuru sahibinin daha önce bir B1/B2 veya C1/D vizesi olması gerekmektedir. Eğer önceki vizenizin süresi son 48 ay içinde doldu ise, ve biyografik bilgileriniz ile vize kategorinizde değişiklik olmadıysa, şahsen başvuru yapmanız gerekmeyebilir, posta yoluyla başvuru yapabilirsiniz.

ABD’ye seyahati öncesinde vize başvurusunu posta yoluyla yapacak olan kişilerin vize yenileme için başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar olan geçerli pasaport, DS-160 başvuru formunun barkodlu onay sayfa çıktısı, fotoğraf, vize türü için gerekli olan destekleyici evraklar ve eski vizenin bulunduğu pasaport ile birlikte Amerika Konsolosluğu vize ofisine posta yoluyla başvuru yapmaları gerekiyor.

B1/B2 veya C1/D dışındaki bazı vize türlerinde de posta ile yenileme imkânı olabiliyor. Amerika'nın A,G vize kategorisinde gerekli evraklara ek olarak Diplomatik Nota belgesinin sunulması zorunluluğu bulunuyor. F, H, J, L, P ve R vize kategorilerinde yenileme başvurusu için bir önceki vizenin SEVIS numarasının da ibraz edilmesi zorunlu. İngilizce dil okuluna gitmek amacıyla başvuruda bulunanlar ile Work & Travel (WAT) programı dahilinde ABD’ye seyahat edecek olanlar vize yenileme başvurularını posta yoluyla yapamıyorlar.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım