Amerika'da Vize Statü Değişikliği ile
F1 Öğrenci Vizesine Geçiş Kolaylaştı


F-1 Statü Değişikliği

Amerika'dayken mevcut göçmen olmayan vizenizden F-1 öğrenci vizesine statü değişikliği (change of status) ile geçiş artık çok daha kolay.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS) aldığı karar ile mevcut vize sürenizi uzatmaya gerek kalmadan turist/iş ziyareti (B1/B2), work and travel WAT programı (J-1), geçici çalışma vizeleri (H1), vb. gibi göçmen olmayan vize türlerinden öğrenci (F-1) vizesine geçiş için gerekli olan statü değişikliğini anında onaylıyor olacak.

Önceden, statüde doğabilecek boşluklardan kaçınmak adına, öğrenci adaylarının mevcut statülerini eğitim programları başlamadan 30 gün öncesine dek korumaları bekleniyordu. Şimdi ise, F-1 statüsü bu 30 günlük zaman diliminden önce de onaylanabilecek. Böylece, öğrencilerin mevcut statülerini değiştirmelerine ya da uzatmalarına gerek kalmadan da statü boşluğundan kaçınmalarını sağlanmış oluyor. Bu şekilde, hem USCIS’in hem de başvuranların F-1 öğrenci statüsüne geçiş sürecinde mevcut statülerini uzatmak için harcadıkları zaman, emek ve paradan tasarruf etmeleri sağlanmış oluyor.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Bilgi almak için aşağıdaki mavi butona basınız


Bilgi Formu

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım