ABD'ye Göçmenlik Başvurusu
Rekor Seviyeye Ulaştı


Göçmenlik Başvurusu Rekor Seviyede

ABD'ye göçmenlik başvuruları rekor seviyeye ulaştı. 470,000 green card ve göçmen vize başvurusunun, dünya genelinde ABD elçiliklerinde sıra beklemekte olduğu açıklandı. Bir önceki yıla (Ocak 2020) göre, bu yılın başvuru rakamlarında 7 kat artış olduğu anlamına geliyor. ABD'ye göçmek isteyen kişilerin çoğunluğunun, çok iyi eğitimli profesyoneller olması ise dikkati çekiyor.

Uluslararası göçmenler için 1970 yılından günümüze kadar ilk hedef konumda olan ülke Amerika'dır. ABD, aynı zamanda dünyada en çok göçmene ev sahipliği yapan ülkedir. Göçmenlerin büyük bölümü ABD'ye yerleşerek yaşam koşullarını iyileştirmek istemektedirler. Neredeyse tüm ülkelere giriş çıkış kolaylığı sağlayan ABD vatandaşlığını almanın ilk yolu ise göçmen olarak ülkeye kabul edilmek. Göçmen başvurularındaki 7 kart artış, Amerika'nın göçmenler için giderek daha cazip hale geldiğini gösteriyor. ABD’de yaşamak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sayısında da belirgin bir artış gözlemleniyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Vize İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Julie M. Stufft, "Göçmen vizelerinin işlenmesine öncelik verdik. ABD vatandaşlarının eşleri ve çocukları için göçmen vizelerine ilk öncelik verilmeye devam edilecek." dedi. Önceliğin bu tür göçmenlik ve green card başvurularına verileceği, turist vb. gibi göçmen olmayan vize vakalarının ise şu anda öncelikli olmadığı belirtildi. Bazı ülkelerden vize verilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ne girişte kısıtlamalar halen devam etmektedir.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Green Card ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yeşil butona basınız


ABD Göçmenlik Hizmetleri

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım