Green Card için Koronavirüs Aşısı
Olmak Zorunlu Mu?


Green Card için Koronavirüs Aşısı

Amerika'ya göçmenlik ve green card için 1.Ekim.2021'den itibaren tam doz koronavirüs aşısı yaptırmış olmak zorunlu hale geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)'nin aldığı karara göre, Green Card (Yeşil Kart) başvuru sahiplerinin göçmenlik tıbbi sınavlarını geçmek ve daimi ikamet hakkı elde etmek için tam COVID-19 aşısı olmaları şartı getirildi.

Green card sürecinin bir parçası olarak, ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (USCIS) ve ABD Dışişleri Bakanlığı, başvuru sahibinin halk sağlığı gerekçesiyle Amerika'ya kabul edilemez olmadığının belirlenmesi için genel cerrahi doktorunun tıbbi muayenesinden geçmesini şart koşmaktadır. Yeni getirilen kural ile Pfizer–BioNTech veya Moderna & Janssen aşılarından birini tamamlamış olma şartı da gelmiş oldu.

Bu aşı şartı, hem Amerika Birleşik Devletleri içinde statü değişikliği başvurularında hem de yurtdışında ABD büyükelçilikleri ile konsolosluklarında göçmen vizesi ve green card başvurusunda bulunan kişiler için geçerli olacaktır. Önceden COVID-19 enfeksiyonu geçirmiş olmak veya bağışıklığını gösteren laboratuvar test sonuçlarını göstermek, aşıdan muafiyet için yeterli olmayacaktır.

Daha da önemlisi, COVID-19 aşısının bir veya daha fazla dozunu reddeden green card başvuru sahipleri ve mülteciler Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilemez sayılacaklardır.

ABD vizesine (turist vizesi, iş ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, değişim programı vizesi, mesleki eğitim vizesi, geçici çalışma vizesi, şirket içi transfer vizesi, transit/mürettebat vizesi) başvuru hizmetlerimize ilaveten; green card başvuru, green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması, ABD göçmenlik hizmetleri, aile dayanaklı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının birinci derece akrabaları için vizeler, aile birleşimi vizesi, eş ve nişanlı vizeleri, yatırımcı vizeleri, Amerika'da dil okulu, ve ABD'de yaz dönemi work & travel programı hakkında danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Green Card ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yeşil butona basınız


ABD Göçmenlik Hizmetleri

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım