Green Card Kazananların Belge Göndermesi Kuralı Değişti (DV-2023)


KCC Belge Gönderme Kuralı

Amerika'da yaşama ve çalışma hakkı veren Green Card çekilişini (DV-2023) kazanan kişilerin çeşitlilik göçmen vize mülakatı öncesinde belgelerini Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC)'ye eposta ile göndermesi kuralı değişti.

DV-2023 döneminde green card kazananların, vize görüşmesi için randevu almadan önce kendileri ve aile üyeleri için yalnızca DS-260 göçmen vize başvuru formunu göndermesi yeterli olacak. ABD'nin bir büyükelçiliğinde veya bir konsolosluğunda yüz yüze görüşme planlanmadan önce başvuru formundaki bilgileri destekleyici belgelerin KCC'ye yollanması artık gerekli değildir. Bu şekilde green card talihlilerinin geçmesi gereken süreç hızlanmış olmaktadır. Bu yüzden KCC'ye diğer gerekli destekleyici belgeleri yollamayın.

Bununla birlikte, görüşme sırasında vizeye uygunluğu kanıtlamak için, talihlilerin gerekli olan tüm gerekli ve destekleyici belgeleri mülakat günü yanlarında getirmeleri zorunlu hale gelmiştir. Bu çalışmanın odak noktası, mevcut tüm çeşitlilik vize randevularının kullanılmasını sağlamaktır. Seçilen kişi DS-260 formunu tamamladıktan sonra, KCC bunu eksiksizlik açısından gözden geçirecek ve ardından, seçilen kişinin vize sıra numarası gelince, bu talihli bir vize görüşmesi için programlanmaya uygun olacaktır.

Bu uygulama, geçen program yılında (DV-2022'de) başlayan pilot uygulamanın devamı niteliğinde olup DV-2023 programında geçerli olmaktadır. Bu değişikliğin sürekliliği belirlemek için sonuçlar analiz edilmeye devam edilecektir. Sonraki program yılları için bu uygulamanın devam edip etmemesi konusuna bu veri odaklı analizlere bakılarak ileride karar verilecektir.

Green Card çekilişini kazananlar için DS260 hizmeti, Amerika'da yerleşilecek eyalet ve şehir seçimi, yeşil kartın yollanacağı adres gösterilmesi, DS-260 formunun doldurulması, ABD'deki vize merkezi ile gerekli olabilecek yazışmaların email ile yapılması, green card vize görüşmesinde gerekli olacak evrakların hazırlanması, konsolosluk mülakatı öncesi ve sonrası destek, İngilizce tercüme, vize randevusu, mülakat provası, ABD'ye gidiş öncesi oryantasyon, vb. gibi bütün süreç boyunca danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

ABD vizesine (iş ziyareti vizesi (B-1), turist vizesi (B-2), öğrenci vizesi (F-1), değişim programı vizesi (J-1), yatırımcı vizesi (E-2), geçici çalışma vizesi (H-1B), şirket içi transfer vizesi (L-1), ve diğer vizelere) başvuru hizmetlerimize ilaveten; Amerika'da eğitim, ABD'de size özel dil okulu bulunması, ön-lisans (community college) ve üniversite başvurusu; Amerika göçmenlik başvurusu, ABD'nin göçmen vizelerine başvuru hizmeti, ABD green card çekilişine başvuru; green card kazananlara yönelik DS-260 formunun doldurulması; anne-baba ve çocuk gibi birinci derece akrabalar için aile bazlı göçmen vizeleri, ABD vatandaşının eşi için green card ve göçmen vizesi başvuruları; Amerika nişanlı vizesi ve evlilikle green card alınması, Amerika göçmenlik sistemi ve vatandaşlık hakkında destek ve danışmanlık hizmetlerimizle sizlerin yanınızdayız. Bizimle iletişime geçin, size en iyi şekilde yardımcı olalım.

Green Card ile ilgileniyorsanız aşağıdaki yeşil butona basınız


ABD Göçmenlik Hizmetleri

Tüm HABERLER için tıklayınız!

Twitter'da paylaşalım